fbpx
Arjan Postma

Hoe één gekke mier de wereld kan veranderen

Parallelsessie: 14.00–15.00 uur
spreker: Arjan Postma

Hoe ga je als huisdierprofessional om met de steeds verder verschuivende relatie tussen mens en dier? Hoe kijken huisdiereigenaren in 2035 naar dierenwelzijn en hoe moet jij je daarop voorbereiden? Zit er een grens aan de zorg, het comfort en betrokkenheid die huisdiereigenaren van jou verwachten? Arjan Postma gaat je in deze lezing op weg helpen om de antwoorden te vinden.

Arjan Postma heeft de gave om de wereld om ons heen nét op een andere manier te bekijken. Zo heeft hij prachtige verhalen over de verrassende parallellen tussen de natuur en de menselijke inborst. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoe gemakkelijk het is om een manager te zijn als je door de ogen van je hond kijkt of wat je kunt leren van de mieren als je iets in je bedrijf wilt veranderen. De natuur om ons heen zit vol met wijze lessen en best practices, waar ook jij als huisdierprofessional je voordeel mee kunt doen.

Postma vertelt met aanstekelijk enthousiasme over dieren om ons heen, alsof hij naast je in de struiken ligt.”

Algemeen Dagblad

Over Arjan Postma

Arjan Postma studeerde geschiedenis, maar kwam er al snel achter dat hij eigenlijk liever buiten wilde zijn. Arjan zit vol met verhalen over de natuur. Verhalen die hij in de loop der jaren verzameld heeft tijdens zijn werk als boswachter en op excursies. Inmiddels is de natuurkennis van Arjan fenomenaal te noemen. Er is bijna geen onderwerp in de Nederlandse natuur, of Arjan heeft zich erin verdiept.