Riekske Willems-Dams

Groepshuisvesting in dierenpensions: ja of nee?

Parallelsessie: 13.30–14.15 uur
spreker: Riekske Willems-dams

Veel bedrijfsmatige houders van gezelschapsdieren hebben zich er al mee bezig gehouden: wat is nu de ideale huisvesting voor katten in een (tijdelijke) opvang? 

Moet je katten in groepen in huiskamers onderbrengen of toch eenzaam in een hokje? Maar is dit echt eenzaam of is dat een emotie die we als mensen daaraan geven? En heeft een kat echt behoefte aan een huiskamersetting? En hoe kijkt de klant tegen dit alles aan? Hoe ga je in een groepshuisvesting om met de hygiëne, reiniging en desinfectie?

Dierenarts Riekske Willems-Dams gaat in haar lezing dieper in op deze vragen en beantwoord deze vanuit het principe van Shelter Medicine, een nieuw vakgebied binnen de diergeneeskunde dat zich richt op preventie van ziekten in groepen gehouden gezelschapsdieren.

Over Riekske Willems-Dams

Riekske Willems-Dams is eigenaar van VetQuest. Als dierenarts en heeft vele jaren ervaring in werken met dieren, zowel in de praktijk als binnen een asielomgeving. Met VetQuest richt ze zich op Shelter Medicine, een nieuw vakgebied binnen de diergeneeskunde dat focust op in groepen gehouden gezelschapsdieren.